tiistai 4. maaliskuuta 2014

Oivallus

Tänään illalla väsyin ensimmäisen kerran erooni ja sen ruotimiseen. En jaksa miettiä vain sitä. Alkaisikohan elämä tästä siis vihdoinkin edes vähän helpottaa?

Helpottavaa päivässä oli ainakin oivallus, jonka tänään tein. Minä menetin tässä erossa vähemmän kuin E.

E menetti periaatteensa. Sen, että ei petä. Minä en menettänyt periaatteitani. Ja mikä vielä isompaa, E menetti minut. Luotettavan huipputyypin, minunlaisiani on vain yksi miljoonassa. Minä menetin "vain" E:n, ihmisen, joka ei osannut pitää kiinni siitä yhdestä ainoasta parisuhteen periaatteesta, joka oli hänelle ehdoton. E:n, jonkalaisia on kai viisi tusinassa.

 Kyllä mä tästä siis selviän, ihan varmasti.

6 kommenttia:

  1. Kyllä sie selviät. Loistava oivallus! :)

    VastaaPoista
  2. Hienoa, että pystyt ajattelemaan noin, siitä se toipuminen ja uusi elämä lähtee. Tsemppiä hirveän paljon <3 E ei todellakaan ansaitse sinua!

    VastaaPoista
  3. sinua ei ole yksi miljoonassa. sinua on yksi miljardeista maailman ihmisistä

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteista ja tsempeistä, ne auttavat kovasti. Tiistain jälkeen olo on ollut yllättävänkin hyvä ja todellakin tunnen, että selviän vielä, vaikka välillä onkin vaikeampaa. E:n ajatteleminenkaan ei enää tuota koko aikaa kamalaa tuskaa, raivoa, surua tms. Jossain vaiheessa en kai enää häntä edes ajattele. Nautin tästä seesteisestä vaiheesta, sillä varmasti vielä niitä vaikeampiakin hetkiä tulee.

    Tiedän olevani ainutlaatuinen (ja E tietysti myös), ei ole muita samanlaisia, tarkoitin vain, että minun on varmasti helpompi löytää joskus mies, joka olisi vähintään yhtä hyvä kuin E ja (jos tästä terveysongelmat paranevat), jonka kanssa voi esim. harrastaa urheilua kuten E:n kanssa. E:llä se on paljon vaikeampaa :) Tämä ajatus lohduttaa itseä, eli en minä tässä ainoa ole joka kärsii, ei tämä olekaan niin epäreilua.

    VastaaPoista
  5. Luin mielenkiinnolla avointa blogiasi. Tarinasi & tunteesi & miehesi asenne on hyvin samankaltainen omani tarinani kanssa. Itse asiassa ajoituskin on melkein sama, sillä erosimme tammikuussa.

    Minäkin syytin aluksi erosta itseäni ja jossittelin, jos olisin voinut tehdä jotain toisin. Mutta aika pian tajusin, että me ei vain yksinkertaisesti sovittu toisillemme, vaan paineltiinkin ominaisuuksillamme juuri toistemme negatiivisia nappuloita. Musta tuli takertuva, miehestä vetäytyvä.

    Suhteen dynamiikan muodostumiseen voi vaikuttaa monikin asia. Näistä kannattaa lukea Bruce Fischerin kirjasta "Jälleenrakennus Eron jälkeen". Hanki ihmeessä tämä kirja käteesi ja pian!!!! Voit nimittäin löytää siitä jotain tärkeää; nimittäin avaimen itseesi, ettet enää suostu määrittelemään itseäsi toisen kautta ja ymmärrät, miksi joidenkin suhteiden on vain loputtava ja miten niistä voi ottaa parhaan opin itselleen.

    Itselleni tuo Fischerin kirja on ollut käänteentekevä erosta selviämisessä. Ymmärrän nyt oman käytökseni lisäksi myös sen, miten toinen osapuoli on ollut myös keskeneräinen ja osaan tulevaisuudessa lukea parisuhteessa erilaisia tilanteita & tunteita paremmin.

    Tsemppiä - ota tästä kriisikokemuksesta irti kaikki kasvu, sinä olet vahva ja pärjäät kyllä!

    Nimim. samasta tilanteesta kantapään kautta oppinut

    VastaaPoista
  6. Kiitos kommentistasi. Ja tsemppiä itsellesikin.

    Toit hyvin esiin tuon, että toitte toisistanne esiin ne negatiiviset puolet. Tajusin ansiostasi, että meillä kävi ihan samalla tavalla. Kumpikaan ei varmasti tajunnut tätä, koska emme olleet tutustuneet itseemme, jos olisimme olleet sinut itsemme kanssa aiemmin, näin ei olisi ehkä käynyt. Tai ehkä olisi, en tiedä, eikä sillä ole niin väliä.

    Minulla on tuo Fisherin kirja lainassa. Olen päässyt siinä hieman eteenpäin, nyt olen jo pitkään yrittänyt miettiä sopeutumislukua, sillä asiat ovat monitahoisia.

    Ja kyllä, koko ajan yritän miettiä, että jos kerran oli pakko erota, niin sitten se tapahtuu niin, että opin siitä mahdollisimman paljon ja opin tuntemaan itseni. Selvästi sinä olet päässyt prosessissa pitkälle, ja se rohkaisee minuakin.

    VastaaPoista