torstai 27. lokakuuta 2016

Myötätuntokirje itselle

"On ihan luonnollista, että olet välillä surullinen ja vihainen ja välillä molempia. Kukapa ei olisi. Epäonnistuitte yhdessä 31:n kanssa, etkä voinut sille mitään. Yritit kaikkesi ja silti epäonnistuit rakastamasi ihmisen kansa. Mutta huomaathan, yritit kaikkesi. Muuta et voi vaatiakaan itseltäsi. Tiedät, että teit kaiken, mitä osasit, keksit koko ajan tapoja, millä voisitte parantaa parisuhdetta. Ja niin, toinen ei ollut valmis näkemään samalla tavalla vaivaa ja se ei ole sinun vikasi, ei mitenkään. Ei ole sinun vikasi, että toinen ei osannut huomioida ja siitä saakin tulla paha mieli ja se tuntuu tietysti epäreilulta.

Ja kun itse epäonnistuit, niin kukapa ei joskus epäonnistuisi. Te halusitte eri asioita ja vaikka ehkä tiesitkin sen heti alusta, että et saa toiselta sitä, mitä tarvitset, niin olit jo ihastunut, tottakai seurasit sitä. Ja hienoa on, että uskalsit heittäytyä, vaikka vähän epäilitkin. Sinun ei tarvitse miettiä, että olisiko sittenkin pitänyt uskaltaa. Sinä uskalsit!

Et voi syyttää itseäsi toisen ongelmista ja vajavaisuuksista. Hän ei osannut, eikä pystynyt siihen, mitä tarvitsit. Se ei ole sinun vikasi ja ei kerro mitään sinusta. Se, että toinen oli välinpitämätön, ei arvostanut ja oli muutenkin inhottava ei ole sinun vikasi. Hän olisi voinut valita toisin. Ja muista, sinä kerroit hänelle, miltä sinusta tuntuu! Opit edellisestä kerrasta. Yritit kommunikoida ja kerroit asiat. Yksin ei voi pitää suhdetta pystyssä, eikä kommunikoida. Muistathan, että toinen ei nähnyt eteesi useinkaan vaivaa, ei yrittänyt, puhui välillä ilkeästi asioista, joiden tiesi olevan sinulle tärkeitä. Muista, että näin oli jo silloin kun hän oli vielä ihastunut! Siispä, ei ole mitenkään sinun syysi ainoastaan, mitä tapahtui. Ja se, että ajattelet, että nämä johtui siitä, että käyttäydyit itse huonosti, niin käytäytyihän hänkin. Ja yritit tehdä hänelle hyviä asioita ja ilahduttaa häntä. Toiveesi parisuhteesta, yhteinen iloitseminen, tiiminä oleminen ja toisen asioista kiinnostuksen osoittaminen, ovat täsin normaaleja.

Käyttäytymisesi eron jälkeenkin on ihan normaalia. Olen itse asiassa onnistunut todella hyvin. Mitä sitten, jos viikon välein tms stalkkaat toisen profiilia. Et ole soittanut tai viestitellyt hänelle kertaakaan, vaikka näinkin olisi voinut helposti tapahtua. Hienoa!

On ok olla ahdistunut siitä, että epäonnistui. Mutta et epäonnistunut yksin. 31 epäonnistui myös. Ja muista, että hän oli epäonnistunut jo monta kertaa aiemminkin, sinä et lähellekään niin montaa kertaa. Ja sinä opit edellisestä kerrasta! Hän ei ollut edes miettinyt, mikä edellisissä jutuissa oli mennyt pieleen, joten hän toi samat toistuvat ongelmansa parisuhteeseen, ja kun niitä ei oltu mietitty ja ratkottu, miten olisittekaan voineet onnistua. Se oli mahdotonta.

Uskon, että olet pian onnellisempi kuin hänen kanssaan keskimäärin. En voi luvata sinulle, että kaikki menee hyvin, mutta voin sanoa, että olet selvinnyt hienosti ja tunteesi ovat täysin normaaleja. "

4 kommenttia:

  1. Voi Haamuliini, sanoitit täysin ne epämääräiset tunteet, joita mulla oli partmiehen ja minun suhteen aikana ja jälkeen. Tein tietoisen päätöksen yrittää, vaikka minua oli varoitettu. Rakkauden puuskassaan sitä ääntä ei vain halua kuunnella, olipa se oma sisäinen tai toisen ihan reilusti sanoma. Mutta kokemusta rikkaampiahan me ollaan:)
    Kiitos tästä ja todella paljon sulle tsemppiä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 Mutta uskalsit, eikä tarvitse miettiä, että olisiko siitä voinutkin tulla jotain. Ja jotenkin se kai on niin, että vaikka se järki sanoisi jotain, tuli se mistä suunnasta tahansa, niin omaa tunnetta vastaan toimiminen ei oikein onnistu.

      Ole hyvä ja kiitos tsempeistä, nyt on taas ollut monta päivää mukava fiilis.

      Poista
    2. Kyllä, uskalsin enkä kadu. Päätin katsoa sen loppuun asti, niin ei tarvitse jossaitella. Ja tein kaikkeni. Niin taisit tehdä sinäkin, siksi se niin kirpaiseekin kun se ei riitä...
      Kiva kuulla, että on parempi fiilis <3

      Poista
    3. Niin, siksi se tosiaan varmaan niin paljon sattuukin. Varsinkin kun se toinen ei ehkä sitten tainnutkaan toimia samalla tavalla.

      Poista