torstai 29. syyskuuta 2016

Sekavia ajatuksia

En ole tiennyt viime aikoina, mitä kirjoittaa tänne. Pää on aika sekaisin. Toista on ikävä ja ajattelen häntä tosi paljon, vaikka tiedän, ettei suhteestamme olisi tullut pidemmän päälle mitään ja en olisi ollut onnellinen. Jotenkin olisin vielä vain halunnut yrittää. Viimeinen viesti 31:ltä tuli jo yli kaksi viikkoa sitten, eli aikaakin on kulunut. Nyt ei ole enää yhteydenpitoa, ei mitään. Ja niin sen pitää ollakin, koska ei ole mitään yhteistä enää, on parempi olla pitämättä yhteyttä. En koskaan saisi 31:ltä oikeutusta ahdistukselleni, ymmärrystä sille, miksi koin, että hän kohteli minua huonosti, anteeksipyyntöä. Silloin on parempi, etten kuule hänestä mitään (mutta ei minusta ole siihen, hänen poistamiseen FB:stä, vaikka olenkin päättänyt, että seuraavan kerran kun häneltä jotain siellä nään, painan unfollow). Olen myös päättänyt, että jos vielä puoli vuotta erosta haluan kuulla mitä hänelle kuuluu, siihen on lupa, ennen sitä yritän kaikkeni, etten viestittelisi hänelle.

Ajattelin nyt kertoa, miksi suhteestamme ei olisi tullut mitään. Ihan vain, jotta kun kirjoitan sen ulos, se helpottaa ja näen sen taas itse, vaikka ainahan minä samaan lopputulokseen tulen: ei siitä olisi mitän tullut. Haluan korostaa, että mielestäni edelleen 31 on tosi hyvä tyyppi, mukava ja hänessä on  sitä jotain. Meillä oli tosi mukavaa yhdessä usein ja tehtiin huippuja juttuja. Haluan edelleen, että olisin onnistunut hänen kanssaan. Mutta se oli mahdotonta ja seuraavaksi kerronkin joitain juttuja, miksi, tässä toki ne, miksi minulla oli hankalaa, hänen listansa minusta olisi jotain ihan muuta. En nyt puutu omiin ongelmiini ja omaan huonoon käyttäytymiseeni, olen siitä itseäni ruoskinut jo ihan liikaa.

  • Avoimuus - kuten jo kerroin, mies ei puhunut. Asioita ei selvitetty, hän ei kertonut asioita. Pieniä valkoisia valheitakin välillä pääsi, tuskin tahallaan, mutta kuitenkin hän niin valitsi. En tiennyt, miltä hänestä tuntuu jne. Oletan, että hän oli tunnelukossa ja ei vain osannut puhua (tästä kielii se, että humalassa kyllä puhui). Kuitenkaan se ei ollut minun vikani, eikä minun tehtäväni ollut olla hänen terapeuttinsa. 
  • En tuntenut, että minusta välitetään - tämä on se isoin syy, miksi muutuin ihmishirviöksi välillä. En kokenut, että toista kiinnostaa, hän ei esim. kysynyt, miten lääkärissä meni, muistanut työhaastattelujani, ollut myötätuntoinen, kun olin surullinen jostain jne. En huomannut mistään, että olen tärkeä, että häntä kiinnostaa. Asia vielä korostui, kun hän oli poissa jossakin pidemmän aikaa (hän oli paljon viikkoja poissa), jolloin en saanut edes sitä kosketusta. Kerroin tästä ja toinen ei sanonut mitään, siis ei mitään (ei ehkä osannut, tms, en tiedä). Tätä en osannut itse käsitellä ja ahdistuin mykkyydestä ja usein asia  meni riitelyksi. Toinen myös kovin usein sopi jotain kaveriensa kanssa, vaikka olimme jo sopineet jotain keskenämme, esim. kesällä eräänä viikonloppuna olimme sopineet, että nyt tehdään kivoja asioita yhdessä, parannetaan parisuhdetta, lähdetään aikaisin retkelle jne ja toinen sopikin (ihan edellisenä yönä siis) sitten auttavansa kaveriansa pitkälle iltapäivään asti, vaikka oltiin jo sovittu, että lähdetään puolen päivän jälkeen. Riitahan tästä tuli, koska jälleen kerran hän ihan tietoisesti valitsi kaverinsa meidän parisuhteemme sijaan, vaikka olimme jo sopineet asiasta (tai ei osannut sanoa ystävilleen ei). Kun tähän lisätään, että hän ei omien sanojensa mukaan ollut koskaan ketään rakastanut (ei edes oikein tiennyt mitä se on) ja kun kerroin häntä rakastavani, oli toinen asiasta todella ahdistunut (ymmärrän, että tuo voi ahdistaa toki), oli tämä minun henkiselle puolelleni vaikea paikka. Rakastaisiko hän joskus, koska edes uskallan kertoa hänelle rakastavani. Tämä asia, se, etten tuntenut olevani tärkeä, kinnostava, hänen rakkaansa, oli se, jonka vuoksi olin henkisesti aika loppu. 
  • Toisen kypsymättömyys/ikäkriisi tms. - mies ei oikein ollut kasvanut aikuiseksi ja hän ihan tosissaan sanoi, että olisi kiva käydä opiskelijabileissä (ja hei, nyt puhutaan nelikymppisestä ihmisestä) ja muutenkin todisteli, kuinka tulee toimeen nuorten kanssa jne. Tuntui, ettei halua päästää irti menevästä elämästä (tätä edesauttoi, että kaikki ystävät viettävät samantapaista epämääräistä elämää). Ei ollut asunut edellisen naisystävän kanssa yhdessä, vaikka seurusteltu oli yli kaksi vuotta ja muutenkin mietin usein, että onko sitoutumiskammoinen. Ei myöntänyt, mutta kuitenkin aina minun aloitteestani vain asioita tapahtui (ihan siitä lähtien, että olisi kiva, että se Tinder poistetaan puhelimesta, kun on vietetty aikaa yhdessä tiiviisti jo monta viikkoa).
  • Epäsiisteys yms saamattomuus - miehen kotona oli oikeasti kaikki aina rempallaan ja tätä opin toki sietämään, mies oli kuitenkin tosi saamaton monissa asioissa ja vain ihan välttämättömimmän asiat tapahtui. Joskus mietin, oliko mies masentunut (muistakin syistä kuin tästä tätä mietin), kun ei saanut aikaiseksi oikein mitään, roskat saattoivat lojua pöydällä päiviä jne. Tämä ei häirinnyt kovasti nyt, ja en ole itsekään supersiisti, mutta edes jonkinlaista kodin hoitoa toiselta toivoisin. Tulevaisuudessa tämä olisi varmasti haitannut.
  • Alkoholi - tämä ei ollut ihan ongelma, mutta aika lähellä, juon itsekin, mutta se ei ole aina tarpeen. Miehelle perjantai ilman after workia kavereiden kanssa ei oikein ollut edes mahdollista ja muutenkin alkoholia kului aika paljon. Sanoin tästä muutaman kerran, mutta toinen ei ollut yhtään huolissaan, vaikka ei kuulemma oikein edes muista, onko ollut paria viikkoa juomatta viiteen vuoteen. Toki ei juonut sitä paria viinilasillista enemmän työviikkohen aikana kuin erityisissä tilanteissa, mutta ei ollut mitenkään tavatonta, että viikonloppuaamut menivät jonkinasteisessa krapulassa ja liikkeelle voitiin lähteä vasta pitkältä iltapäivän puolella. Tämä olisi ollut toinen asia, mistä olisi tullut varmaan myöhemmin ongelmi.
  • "Mä vaan oon tällainen" - Tällä hän perusteli kaiken, mykkäkoulun, sen, ettei puhu tunteistaan jne. Ymmärrän toki, että ihminen on jotakin jne, mutta itse en ainakaan itsestäni hyväksy huonoa käyttäytymistä vain siksi, että olen tällainen. En hyväksy, että huudan, ja toivon oppivani tässä paremmaksi, ehkä en opi, mutta en pistä asiaa sen piikkiin, että olen tällainen. 
  •  
Listan jälkeen haluan vielä korosta, että ei, hän ei ollut niin kamala tyyppi, miltä sain hänet varmaan nyt kuulostamaan. Osa näistä asioista on ensinnäkin vain minun tulkintaani ja hänessä oli tosi monia aivan mahtavan hienoja piirteitä. Niitä en vain halua nyt muistella, koska toivon pääseväni tästä erotuskasta irti.

Niin, mutta aika mahdotontahan tuo suhde oli minun näkökulmastani. Vaikka olisin ollut enkeli, en olisi ollut onnellinen. Silti, on ikävä sitä kaikkea kivaa mitä meillä oli. Tehtiin mahtavia juttuja yhdessä. Koettiin. Toisen kainalo oli maailman paras paikka ja kai vieläkin olisi.  Ja niin, toisessa on vaan sitä jotain. On ikävä, mutta jonain päivänä pystyn päästämään kai siitäkin irti. 

2 kommenttia:

  1. Miten minusta tuntuu, että monet noista kohdista ovat hyvin yleisiä.. Enkä nyt siis tarkoita että miehillä, vaan ihan molemmilla osapuolilla.

    Itse ainakin voin samaistua moneen kohtaan, joko itseni tai exäni osalta. Tiedän varmasti, että exäni on esimerkiksi tuntenut juuri samoin kuin sinä, kukaan ei välittänyt. Ei kiinnostanut. Toisaalta, minä olen kokenut juuri samoin! Ja sitä oravanpyörää on vaikea katkaista. Meillä tosin pienet lapset, ja muut asiat vaikuttivat suuresti tähän.

    Mutta on hienoa, että olet noin selkeästi voinut jäsennellä eri asioita. Se on hyvä lähtökohta, mielestäni. Ja ihailen miten hienosti osaat ottaa vastaan omat "virheesi" ja tehdä töitä niiden eteen. Mutta muista, että eroon tarvitaan aina kaksi, yksin ei kukaan eroa. Virheitä tekevät molemmat, eikä niistä saa liikaa itseään ruoskia.

    Sinä olet vahva ihminen, pelkästään nämä pari viimeistä postausta kertovat siitä. Uskon, että selviät tästä erosta. Työtä se varmasti vaatii, mutta uskon, että olet siihen valmis ja kykenevä.

    -Hertta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon, että monet näistä jutuista ovat todella yleisiä. Tuo, että toinen ei välitä, ei kiinnosta saattaa myös ehkä liittyä siihen, että ihmisillä on erilaiset tarpeet viettää aikaa yhdessä (tästä oli hesarissa juttukin tällä viikolla). Sitten kun näihin ei saa vastakaikua, ajaudutaan siihen kierteeseen. On vaikea osoittaa välittämistä, jos toinen on usein vihainen, ja jos toinen ei osoita, on helpompi olla vihainen ja allapäin. Sen kun saisi loppumaan. Uskon, että tuokin olisi ollut kohdallani pienestä kiinni, spontaani "tykkään susta" välillä (kun rakastaminen oli liikaa), "kiva mennä sun kanssa leffaan", vastaus viestiini, kun olen kertonut, mitä olen tehnyt päivällä jne. No, se ei ollut hänen tapaistaan ja on hankalaa kun kahden ihmisen tavat huomioida ei kohtaa. Toki en edelleenkään tiedä, paljonko oikeasti välitti ja kuinka suuri osa kavereiden edelle menemistä olikin sitä, ettei vain uskalla sanoa näille ei. Sitä en saa koskaan tietää ja jonain päivänä en edes enää tarvitse sitä tietoa.

      Tiedän, että selviän. Olen selvinnyt mielestäni itse asiassa tosi hienosti jo! Hieman pelottaa, että ylianalysoin ja kun vielä olen ohjelmoinut päiväni täyteen, en anna tunteiden tulla. Tarvitsisin varmaan sen pari iltaa, jolloin vollotan surua pihalle. Toki olen itkenyt ja itkenyt, mutta myös paennut niitä yksinäisiä iltoja puhelimessa puhumiseen tms.

      Tsemppiä taas kerran sulle, kyllä me selvitään, mitä elämä sitten tuokaan tullessaan.

      Poista